8 Contentmarketingtips over voeding & gezondheid

In de wereld van voeding en gezondheid is content koning, maar alleen als het klopt en strategisch is. We delen onze tips om te zorgen dat jouw content inhoudelijk juist is en allesbehalve saai.

1. Structureren kun je leren

Goede content is als een goed gesprek; het heeft een duidelijk begin, midden, en einde. Ga voor een strakke structuur die zorgt dat jouw content goed gevonden wordt en logisch is opgebouwd. Denk aan het gebruik van tussenkopjes, bullet points, en korte alinea’s om de informatie behapbaar te maken.

2. Dubbelcheck je bronnen

In een tijdperk van fake news is het altijd nodig om te checken waar je informatie vandaan komt. Het vermelden van bronnen is, in het kader van Google EEAT, een goed idee. Lees ook: wat Google EEAT met voeding te maken heeft.

3. Experts aan het woord

Heb je experts in dienst? Laat deze aan het woord! Het delen van hun inzichten geeft je content een solide basis van geloofwaardigheid en expertise. Interviews of gastblogs zijn uitstekende manieren om hun kennis te benutten.

4. Wetenschap als basis

Zorg dat je de brug slaat tussen wetenschap en toegankelijke content. Dit garandeert dat de informatie klopt en begrijpelijk is. Gebruik infographics of simpele metaforen om complexe informatie te verduidelijken.

5. Onderzoek zoekwoorden

Online zichtbaarheid is waar het om draait. Voer een zoekwoordenanalyse uit, zodat jouw content precies aansluit bij wat je doelgroep zoekt. Gebruik tools zoals Ubersuggest of Ahrefs om relevante zoektermen te vinden.

6. Storytelling

Mensen zijn geprogrammeerd om op verhalen te reageren. Vertel je verhaal, zodat jouw boodschap niet alleen gehoord maar ook gevoeld wordt. Anekdotes, klantverhalen, of zelfs de reis van je product kunnen krachtige verhaalelementen zijn.

7. Consistentie is key

Een herkenbare stem en toon in al je communicatie bouwt vertrouwen en merkloyaliteit op. Zorg voor een uniforme stijlgids die door iedereen gebruikt wordt die aan je content werkt.

8. Maak een contentkalender

Weinig tijd? Dan schiet het schrijven van content erbij in. Maak een duidelijke planning en houd je hier ook aan. Een contentkalender helpt je om thema’s, publicatiedata, en verantwoordelijkheden te organiseren. Dit zorgt voor consistentie en houdt je contentstrategie op koers, zelfs tijdens de drukste periodes.

Wil je aan de slag met jouw content? Voor een gerichte zoekwoordenanalyse, strategisch advies, of het schrijven van pakkende content over voeding en gezondheid kun je bij Nutrimedia terecht.

Dit vind je ook interessant!

Gezondheidsclaims? Zo zit het!

Gezondheidsclaims, wat mag wel en wat mag niet? Zie je door de bomen het bos niet meer? Tijd om je wegwijs te maken, bekijk dit handige overzicht.

Google E-E-A-T en content over gezondheid

Misschien heb je weleens van Google E-E-A-T gehoord. Maar wat betekent het nou precies? En wat heeft het met content over gezondheid te maken? We geven je een smakelijke update over Google E-E-A-T.

Suzan Tuinier met de directeur van de Stichting 7 heuvelenloop Alexander Vandevelde
De kracht van bewegen

Nutrimedia wil iedereen een beetje gezonder en actiever maken. Suzan was afgelopen weekend de miljoenste deelnemer aan de Stevensloop.