Diëtist Michelle haalt bewijs van herregistratie in het kwaliteitsregister

Het kwaliteitsregister voor paramedici is misschien niet bij iedereen bekend. Toch is dit papiertje belangrijk voor onze diëtist Michelle én voor Nutrimedia. Dit toont namelijk aan dat Michelle zich de komende 5 jaar weer diëtist mag noemen. De titel diëtist is beschermd.

Wat doet een diëtist of diëtiste?

Als diëtist geef je voedings- en dieetadvies. Michelle: ‘Ik begeleid echt niet alleen mensen die willen afvallen, hoor. In het dialysecentrum en het Rode Kruis Ziekenhuis, waar ik naast mijn baan bij Nutrimedia werk, zie ik mensen met chronische ziekten zoals nierfalen, diabetes, hart- en vaatziekten, kanker en longziekten.’

Wat doet diëtiste Michelle bij Nutrimedia?

Bij Nutrimedia deelt Michelle haar kennis en ervaring binnen verschillende projecten. Of het nou om een factsheet over eiwitten, een blog over vitamine C of een infographic over vitamines en medicijnen gaat.

Diëtist opleiding

Om diëtist te worden doorloop je meestal de volgende stappen:

  • Voltooi de middelbare school (HAVO of VWO) met een diploma met het profiel natuur & gezondheid
  • Volg de Hbo-opleiding diëtetiek
  • Loop een paramedische stage
  • Na het succesvol afronden van je opleiding en stage, kun je je laten registreren in het kwaliteitsregister voor paramedici.
  • Bijscholing: Als diëtist moet je je blijven bijscholen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van voeding en dieet.

Michelle deed het trouwens heel anders. Lees hier column in het vakblad Voeding NU.

Voedingsdeskundige opleiding

De titel voedingskundige of voedingsdeskundige is niet beschermd. Vaak gebruiken mensen die een andere voedingsopleiding hebben gevolgd deze. Ook wanneer je de opleiding voeding & diëtetiek hebt afgerond, maar niet bent geregistreerd als diëtist kun je jezelf voedingskundige noemen.  

Kwaliteitsregisteerd diëtist

Als je kwaliteitsgeregisteerd diëtist bent, dan toont dit aan dat je voldoet aan de kwaliteitsnormen en bekwaam bent om als diëtist te werken.

Michelle: Ik ben nu de komende 5 jaar geregistreerd als diëtist en kijk ernaar uit om alle scholingen de komende jaren te volgen en te blijven leren. In november start ik met de post HBO-opleiding Voeding & diabetes.

 

Dit vind je ook interessant!

Gezondheidsclaims? Zo zit het!

Gezondheidsclaims, wat mag wel en wat mag niet? Zie je door de bomen het bos niet meer? Tijd om je wegwijs te maken, bekijk dit handige overzicht.

Google E-E-A-T en content over gezondheid

Misschien heb je weleens van Google E-E-A-T gehoord. Maar wat betekent het nou precies? En wat heeft het met content over gezondheid te maken? We geven je een smakelijke update over Google E-E-A-T.

Suzan Tuinier met de directeur van de Stichting 7 heuvelenloop Alexander Vandevelde
De kracht van bewegen

Nutrimedia wil iedereen een beetje gezonder en actiever maken. Suzan was afgelopen weekend de miljoenste deelnemer aan de Stevensloop.